Amanda Fryklund

Ami, hur det började

Mitt namn är Amanda Fryklund. Jag är född och uppvuxen i en liten by, ett smultronställe, utanför Piteå. I samma by och i samma hem som min mamma också växte upp i, nämligen Nybyn. Mitt i ett palindrom med nära till naturen hittade jag min kärlek för kreativitet. Så många ritblock, målarböcker och akvarellblock som jag plöjt mig igenom under årens lopp. Det var mitt sätt att uttrycka mig själv och är än idag, med en liten twist. Istället för att jobba med papper eller canvas som bas använder jag mig själv och andra som mina papper. Smink och skönhet må låta ytligt, men det är det jag brinner för. Kärleken för den konstformen växte under gymnasiet, där jag också gick bild och form, så när det var dags att börja tänka på vad en skulle bli har jag känt länge att det är just detta jag vill syssla med. För det är just när jag jobbar kreativt som timmar kan svepa förbi på ett par minuter.


Det företag som jag har jobbat för som verkligen utvecklat mig mest är Lush. För er som inte vet vad det är, så är det ett världsomvälvande företag som säljer färsk, handgjord kosmetika. Med allt till hår, hud, fötter, badbomber och tillochmed tandtabletter är varenda produkt handgjord i kök runtom i världen. De fokuserar på hållbarhet, att allt ska vara rättvist producerat hela vägen. Att alla människor, alla djur och miljön ska gynnas utav produktionen. Naturliga ämnen och säkrade syntetiska ämnen, veganskt och "Cruelty Free". De är måna om sin personal, sina kunder och jorden vi lever på. Så jag är så stolt över att just jag fick chansen att jobba för ett sådant underbart företag. Där insåg jag också att det är verkligen så mycket mer än ett jobb. Det är en livsstil, det jag brinner för in i hjärteroten, en passion. Min passion och min dröm.


Jag tror på att chanser skapas, om en vill ha något behöver en kämpa för att få det, drömmar är till för att uppfyllas och livet är till för att levas!

"The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams"

- Eleanor Roosevelt